Amsterdam

Hendrik Soeteboom- straat

Aan de smalle Hendrik Soeteboomstraat in de wijk Oostzanerwerf in Amsterdam Noord lag een onbebouwd kavel. Aan beide zijden op nauwe afstand ingesloten door vrijstaande woningen. Al snel was duidelijk dat de contouren van de woning gedicteerd zouden worden door het bestemmingsplan. Kopse kant aan de straat met keuze uit een zadel of mansarde kap. Aan de achterzijde was een aanbouw mogelijk.

AMS-HS-1-Voorgevel-punt-2

Exterieur

Uitgangspunten voor het ontwerp zijn een eenvoudige hoofdvorm, mooie materialen en subtiele details. De daktrim van de aanbouw loopt visueel door in de hoofdvorm. Deze lijn vormt de grens tussen beneden, horizontale zwarte houten delen met houten kozijnen zonder negge. En boven, verticale zwarte houten delen met zwarte aluminium kozijnen met een zeer ruime negge.

Hey there, this is the default text for a new paragraph. Feel free to edit this paragraph by clicking on the yellow edit icon. After you are done just click on the yellow checkmark button on the top right. Have Fun!

AMS-HS-3-Straat-1
Achtergevel-1
AMS-HS-4-Entree
detail-achtergevel-pui

Installaties

Een warmtepomp, 100% vloer verwarmd, CO2 gestuurde ventilatie, zeer hoge isolatiewaarden van de gevel en thermische onderbroken kozijnen met 3 dubbele kierdichting en triple glas, maken de woning zeer energiezuinig.

AMS-HS-6-Interieur-hal-boven

Indelig

De entree van de woning ligt aan de langskant om het oppervlakte aan gang zo veel mogelijk te beperken. Aan de straatzijde is een werkplek die kan worden getransformeerd tot slaapkamer om de woning toekomst bestendig te maken. Het woongedeelte met open keuken richt zicht zoveel mogelijk op de tuin dmv grote openingen in de gevel.

 

AMS-HS-7-interieur-slaapkamer

CONTACT

MSc. Ing. Luuk van den Berg
Phone: 06 16 080 263
Email: bergarchitectuur@gmail.com

Architectenregister: 1.111001.019
KvK: 85563633
Btw: NL004115791B23

© BERG ARCHITECTUUR
Haarlem – Amsterdam – Utrecht – Nijmegen – Eindhoven