Haarlem

Generaal de la Reijstraat - English

De Transvaalbuurt in Haarlem is van origine een arbeidersbuurt. Bedoelt om rond 1900 de toestroom van arbeiders naar de stad op te vangen. Merendeel dicht bebouwd. Zo ook de Generaal de la Reijstraat. Maar die heeft iets extras, want elke keer als ik de straat inrijd zie ik het puntje van de Grote kerk precies in het verlengde van deze straat. Erg fraai! Van origine hadden alle woningen in deze straat 1 laag en een kap, nu mogen ze tot maximaal 3 lagen worden uitgebouwd. Zouden over 50 jaar alle woningen in deze straat 3 lagen hebben? Ook de betreffende woning ging van 2 naar 3 bouwlagen. Vanwege veel achterstallig onderhoud werd het een totaal verbouwing. Het interieur wil ik graag met jullie delen.

Gen-de-R-straat

Badkamer

Alles start met een goede plattegrond, ook een badkamer. Daarnaast maakt een sfeervolle verlichting en een mooie tegel het verschil in de badkamer. De terrazzo tegel voor deze badkamer wordt met de hand samengesteld in Marokko en machinaal gepolijst. De witte, gele en lichtbruine kleuren uit deze tegels vormen de basis voor het badkamer ontwerp. Het gele/licht bruine vind je terug op de muren, in het essenhouten meubel, de messing kranen, knoppen, haakjes en douchescharnieren. Het wit vind je terug in de matte witte wasbakken, toilet en badkuip. De ‘verwrongen’ ovale vormen van de wasbakken, spiegel en badkuip horen bij elkaar en maken van de badkamer een geheel.

Space

Hey there, this is the default text for a new paragraph. Feel free to edit this paragraph by clicking on the yellow edit icon. After you are done just click on the yellow checkmark button on the top right. Have Fun!

Douche-en-wc
Inham
wasbak-en-bad
wasbak-frontaal
Toilet

Keuken

Een bestaande muur scheid deze keuken in twee delen. Twee delen met ieder een andere uitstraling en toch gaan ze mooi samen. Links zijn de fronten van bamboe met daarop een fraai licht blad met witte wasbak, witte inductie kookplaat en een messing kraan. Om een ruimtelijk gevoel te krijgen als je staat te koken zijn er geen bovenkasten geplaatst. Wel een gestukte plank met ingebouwde afzuigkap en dimbare spots. Op de plank is plaats om de keuken eigen te maken, hier is dat voornamelijk met boeken gedaan. Rechts van de muur is een grote kast gemaakt, strak afgewerkt met grijsgroene fronten. Deze bied plaats een een grote koelkast, een hergebruikte magnetron met bijpassende oven en een enorme hoeveelheid opslagruimte.

Totaal-2
Kraan-vooraanzicht
Blok-vooraanzicht

CONTACT

MSc. Ing. Luuk van den Berg
Phone: 06 16 080 263
Email: bergarchitectuur@gmail.com

Architectenregister: 1.111001.019
KvK: 85563633
Btw: NL004115791B23

© BERG ARCHITECTUUR
Haarlem – Amsterdam – Utrecht – Nijmegen – Eindhoven